четвер, 11 червня 2015 р.

Середовище в якому формується нова еліта.


Українська Революція подарувала світові ряд цікавих феноменів, які, сподіваємось, незабаром вплинуть на цивілізаційні установки Європи і світу. Визначною особливістю української Революції є той факт, що революційні події розгорталися і втілювалися громадськістю без участі інтелектуальних, політичних та фінансових еліт (навпаки ці сили, коли включилися в революційний процес – почали тягнути Революцію на дно до поразки). Українська еліта була і залишається зорієнтованою на збагачення і боротьба за владу, тому вона принципово не була і не є спроможною на якісь інновації. Лише українське суспільство, яке має особливі ментальні установки, виявилося спроможним на історичні кроки – повалення владного режиму, який закривав усі позитивні перспективи розвитку держави.
Громадськість може лише усунути одну державну владу і замінити її іншою, а справжні революційні переміни може здійснити лише еліта. У нашій ситуації парадокс у тому, що революція відбулася в умовах коли еліта не була готова до цієї революції.  Тому виникає питання, а чи відбулася революція і чому ментальність громадського суспільства є прогресивнішою ментальності еліти цього суспільства?
Якраз інтенсивність і висока технологічність комунікаційних процесів сформували такий тип громадського середовища, в якому активний громадянин є сильнішим і прогресивнішим за представників еліти.

Сьогодні молоді хлопці та дівчата, які користуються Інтернетом і  реалізовують себе в громадському секторі є біль спосібними до вирішення сучасних викликів і пошуку інноваційних рішень. З таких комунікативних майданчиків і середовищ, як активна громада, незабаром виросте нова еліта, яка буде направлена на вирішення цивілізаційних проблем та пошук інноваційних рішень у питаннях побудови держави і цивілізації. 





Немає коментарів:

Дописати коментар